петък, 26 април 2024 г.

Двама българи в квалификациите на Australian Open

Снимка: LAP.bg
България ще има двама представители в квалификациите за Australian Open. Надпреварата, която ще е зона само за ваксинирани тенисисти стартира на 17 януари, а квалификациите няколко дни по-рано. В основната схема на турнира ще имаме само един роден представител в лицето на Григор Димитров, който на този етап ще бъде 27-и поставен в основната схема.
За разлика от последните няколко години, когато България имаше три или четири представителки в квалификациите при дамите, този път страната ни ще представя само Виктория Томова.
Първата ни ракета, която №115 в света, ще се опита за втори път в своята кариера да достигне до основната схема на Australian Open. Тя го направи през 2018-а в ролята на „щастлив губещ“, като още в първия кръг загуби с 1:6, 1:6 от американката Никол Гибс. В други четири случая Томова отпадаше в квалификациите.
Шанс да играят в квалификациите благодарение на ранкинга си имаха Цветана Пиронкова и Изабела Шиникова, но и двете не са подали заявка за участие, а причините за неясни. Шанс да играе на Australian Open ще има и втората ни Димитър Кузманов. През 2021 г. световният №184 игра в пресявките на три от четирите турнира, като все отпадаше в първия кръг.
Сега са първи път в кариерата си Мико ще има шанс да се докосне до Australian Open и да пренапише историята на тениса ни, като влезе в основната схема заедно с Григор Димитров.
Източник: corner.dir.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html