събота, 20 април 2024 г.

Олимпийска шампионка с ансамбъла пише книга

Стефани Киряков, снимка: Фейкбук
Олимпийската шампионка от ансамбъла Стефани Кирякова иска да завърши образованието си и да издаде книга след края на кариерата си. Българският ансамбъл приключи кариерата си след Игрите в Токио 2020. Отборът ще бъде изпратен с бенефис, който ще се проведе на 16 декември в „Арена Армеец“.
„Амбициозна съм да се захвана с образованието ми и да напиша книга. Искам да открия следващото нещо, в което да се влагам максимално и да е нещо, за което да живея, както беше гимнастиката до този момент. Много искам да издам книгата догодина. Много е трудно да пишеш, трябва ти тихо време, а аз в момента го нямам, но искам по-скоро да я издам, да хвана вълната и да завърша нашия път. Книгата е като мой личен дневник. Истории, събрани и разказани от мен, не като страничен наблюдател. Емоции, чувства, какво ми е харесвало и какво не, нашата история, разказвана през моите очи. Ще открехна много. Очаквайте я!“, каза Кирякова в специално интервю за Фейсбук страницата на БФХГ.
„Мисля, че съм доста зряла за годините, не че другите не са, но винаги съм се чувствала преждевременно пораснала и това се дължи на факта, че моите родители всичко са ми споделяли и винаги са ми казвали, че животът не е лесен. Още след като се преместих в София, на 15 години, ми се наложи да порасна много бързо. Съветът, който никога няма да забравя е, че най-лесно е да се откажеш, когато ти е трудно. Имах момент още в Бургас, когато не виждах много смисъл от гимнастиката и те не ми дадоха шанс да се откажа, за което им благодаря много! Всеки положен труд дава резултати“, добави тя.
„Когото се сработихме с момичетата разбрах, че съм отборен играч, че съм много по-полезна, по-силна в ансамбъл. Бях просто разумна и трезвомислеща гимнастичка. Спомням си, че при запознаването ми с Весела Димитрова, видях една много млада жена, със сини очи, светлина имаше в тях. Много бързо ни се представи и започвахме с жесток комплекс и балет, след които едвам ходих. Но разбрах, че тя е много различен треньор от треньорите, които съм виждала до този момент – не обичаше много да говори, не казваше много, всичко беше на място, отдаваше се на работата изцяло. С Михаела Маевска изкарахме първия си лагер заедно на Белмекен. Винаги сме я чувствали много близка, много спокойна. От нея ще запомня, че хладнокръвието може да ти бъде най-силното качество пред конкурентите, дори и гласно да не го е казвала, сме го усещали. От Весела Димитрова – много ми харесва нейният възглед за тренировки и състезания, винаги ни е казвала да тренираме, така както ще се състезаваме“, каза още олимпийската шампионка.
Източник: facebook.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html