петък, 26 април 2024 г.

Световен шампион иска да води националките ни по волейбол

Снимка: bgvolley

Световният шамион за младежи от Кайро 1991 г. Радослав Арсов като старши треньор и една от най-големите звезди в родния волейлол Антонина Зетова като помощник, са подали своята кандидатура в БФВ, като желанието им е да водят женския ни национален отбор. Централата обяви конкурс за позициите след оттеглянето на Иван Петков.

Преди дни президентът Любо Ганев анонсира, че вече има 4-5 кндидатури от чуждестранни треньори. Наред с тях вече има и българска номинация в лицето на Арсов и Зетова, двама от най-подготвените български специалисти в момента, пише volleycomment.bg.

Те са се обединили около идеята да вкарат програма за цялостно развитие на националните гарнитури, ако бъдат поканени от УС на БФВ. Започната е сериозна работа по изготвянето на програма с дългосрочна визия за развитие в женското направление. В момента Арсов води френския елитен „Нанси“, а Зетова е в щаба на женския ЦСКА.

Самият Петков напусна националния отбор в началото на ноември. Той е треньор на украинския първенец „Прометей“, с който се класира за Шампионската лига. Слуховете го пращат начело на местния национален отбор. Пловдивчанинът застана начело на България през февруари 2018 г. Под негово ръководство „лъвиците“ триумфираха два пъти с титлата в Златната лига – през 2018 и 2021 г. През 2019 г. тимът завърши на осма позиция на европейското първенство, а през настоящата година стана девети.

Източник: volleycomment.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html