петък, 29 март 2024 г.

Известна актриса е новата Мис Вселена, кой бойкотира конкурса

Снимка: Ройтерс

Представителката на Индия Харназ Сандху стана победителката в конкурса „Мис Вселена“, който се състоя в израелския курортен град Ейлат на Червено море. Индийката, актриса от Боливуд, получи короната от своята предшественичка Андреа Меса от Мексико, съобщи АП.

Конкурсът включваше традиционно представяне на национално облекло, бански и интервюта с участничките, които да покажат ораторските им умения.Състезанието попадна в светлината на прожекторите, тъй като бе организирано в Израел на фона на призиви за бойкот на страната заради отношението й към палестинците.

В крайна сметка единствено Малайзия не изпрати своя представителка, като официално посочи като причина за решението си коронавируса. В интервю миналия месец предишната победителка Андреа Меса се обяви срещу политизирането на конкурса в Израел.

Представителка на израелското министерство на туризма обясни, че страната е била избрана за домакин заради успешната си ваксинационна програма срещу КОВИД-19. Поради варианта Омикрон обаче Израел бе принуден да затвори границите си за чуждестранни туристи в края на миналия месец.

Повечето от претендентките за титлата вече бяха пристигнали в страната, преди да бъдат въведени новите ограничения. Онези, които се забавиха, получиха специално разрешение да влязат, но с условие за 72-часова карантина, посочва АП.

Източник: Стандарт

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html