петък, 26 април 2024 г.

За историята: „Пирин“ удари „Лудогорец“ с 5:3

Снимки: Dsport
„Пирин“ (Благоевград) поднесе най-голямата изненада в българското първенство от началото на сезона, побеждавайки като гост шампиона „Лудогорец“ с 5:3 в мач от 19-ия кръг на efbet Лига. На „Лудогорец Арена“ в Разград домакините бяха по-активни, но „орлетата“ атакуваха страховито при контраатаки и вкараха цели 5 гола. Това е и най-голямата загуба в историята на разградчани в българския шампионат. 
Христофор Хубчев даде аванс на гостите от Благоевград в 15-ата минута, засичайки с глава центриране от ъглов удар на Антон Карачанаков. В 38-ата минута се стигна до нов гол, след като в опита си да изчисти топката, Оливие Вердон си вкара автогол. Само минута след началото на второто полувреме Мохамед Брахими вкара трети гол след светкавична контраатака на гостите. Отново той се разписа в 70-ата минута, след като получи пас в наказателното поле от Преслав Йорданов. В 77-ата минута Вердон върна един гол за „Лудогорец“ след удар от далеч. В 88-ата минута Кирил Десподов вкара втори гол от дузпа. Само три минути по-късно Каули заби трети гол за шампионите, но при ответната атака Венци Бенгюзов върна аванса от два гола на „орлетата“ и така оформи крайния резултат в головия трилър в Разград.
Този резултат отваря борбата за титлата широко, защото ЦСКА има възможност да върне дистанцията от върха на 3 точки, ако спечели гостуването си на „Арда“, а на 20 декември идва време за второто за сезона дерби с „Лудогорец“.
„Като погледнем резултата – да получим 5 гола на собствен терен значи играта ни в защита е била под всякаква критика. На пръв поглед вкарахме 3 гола, но в атака не сме това, което трябва да представляваме. Не създадохме достатъчно положения. Пробвахме да обърнем мача и подходихме по-добре през второто полувреме, но нещата не се получиха. Изключително трудно е точно сега да анализираме каква е точно причината да допуснем пет гола. Това е прекалено много. Причините са прекалено много и не е виновен само един. Неприятно е, че загубихме. Това не е мач, който сме смятали, че ще загубим. Битката за титлата, както казах и преди, ще продължи до последно. Победа в София срещу ЦСКА ще ни даде и психологически аванс, което ще е важно за нас, за да завършим годината добре“, каза треньорът на „Лудогорец“ Станислав Генчев след загубата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html