19.6 C
София
събота, 24 септември 2022 г.

Днес Народното събрание ще гласува коалиционния кабинет

снимка: БНТ

Коалиционното правителство, предложено от кандидата за премиер Кирил Петков ще бъде гласувано днес от депутатите. Това ще стане на извънредно заседание на НС от 13:00 часа.

В дневния му ред са включени три точки – избиране на министър-председател на Република България, приемане на структура и избиране на Министерския съвет.

В събота Кирил Петков получи и върна изпълнен мандат за съставяне на кабинет на президента Румен Радев. За да бъде приет проектокабинетът „Петков“ са необходими 121 гласа от народните представители.

Коалиционните партньори – „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ разполагат със 134 народни представители в новия парламент.

На извънредното заседание ще присъстват президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Малко по-късно в президентството държавният глава ще приеме представителите на второто за Радев служебно правителство за тази година, което беше назначено на 16 септември.

Тържествената церемония по приемственост в изпълнителната власт ще се състои в 15:00 часа в Гранитната зала на Министерския съвет.

Източник: БНТ

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html