петък, 26 април 2024 г.

ЦСКА не сгреши срещу „Черно море“

Снимки: Dsport

ЦСКА победи Черно море“ с 2:0 в мач от 19-ия кръг на Първа лига. „Червените“ стигнаха до успеха след автогол на Мартин Дичев и попадение на Жорди Кайседо. По този начин „армейците“ сложиха край на серията от 11 поредни мача без поражение на варненци.

Домакините изиграха много силно първо полувреме, като създадоха няколко отлични положения пред вратата на Иван Дюлгеров. В 20-ата минута футболистите на Стойчо Младенов поведоха. Яник Вилдсхют центрира в наказателното поле, където Йоан Баи засече топката във вратата, но тя срещна тялото на Дюлгеров. Получи се неприятен рикошет, при който Мартин Дичев нямаше как да избегне топката и я прати в собствената си мрежа.

След бърза контраатака в 45-ата минута Хамза Чатакович подаде към Баи и крилото центрира в наказателното поле, където Кайседо с глава матира Дюлгеров. Ситуацията бе разгледана с ВАР, тъй като имаше съмнения за засада на французина при паса от Чатакович, но такава нямаше и голът бе зачетен.

„Искаше ми се и трети гол. Знаеше се от какъв мач идваме отпреди 72 часа. Подчертавам 72 часа. Можеше нашият мач да е понеделник. Това са тънки моменти и подсказват тенденцията към ЦСКА. На „Лудогорец“ разрешават да играят в понеделник, на нас не. Играем на по-малко от 72 часа. Това е в ущърб за нас. Кой каквото иска да казва. Но да не се отвличаме в други теми. Много силно първо полувреме, второто започна да личи умората. Намериха сили момчетата да надделеят категорично. Поздравления за тях“, коментира треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов.

„Ние мъдрост все още нямаме. Самата умора си каза думата и на определени моменти отстъпвахме и тази креативност не я постигнахме, която искахме“, каза още Младенов. „Още два тежки двубоя, където трябва да излезем крайни победители. Имаме качества, имаме възможността. Дай Боже да възстановим футболистите и 90 минути да бъдат свежи. Имаме професионалисти с нужните качества. Трябва да играем на върха на възможностите си“, каза още треньорът на ЦСКА.

„Червените“ дръпнаха с 4 точки на „Ботев“ (Пд), но са на 6 от „Лудогорец“, като са изиграли равен брой мачове с разградчани. До края на полусезона столичани трябва да изиграят още две срещи – гостуване на „Арда“ и домакинство на „Лудогорец“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html