петък, 29 март 2024 г.

Министърът на спорта Андрей Кузманов: „Българска армия“ е на държавата

Андрей Кузманов, кадър Нова телевизия
„Това не са моите имоти. Това са държавни имоти. Аз като министър на спорта трябва да отговарям за тях. Не мога да стоя и да чакам“,  заяви служебният спортен министър Андрей Кузманов по отношение на ползването на ст. „Българска армия“ и базата в Панчарево от ЦСКА в интервю в студиото на actualno.com.
„Мина одит на „Сердика спортни имоти“ ЕАД – дружеството, с което ЦСКА има взаимоотношения, излязоха резултатите и това дружество трябва да се оздравява. То е на държавата. Всеки си пази имота, всеки си пази къщата. Въпросът тук е принципен”, заяви Кузманов.
Андрей Кузманов говори по най-актуалните теми в българския спорт и направи своеобразен отчет на свършеното от неговия екип за изминалите 7 месеца. Въпреки огромното му желание да се изчистят изцяло проблемите с двата държавни имота, които се ползват от ЦСКА, до момента няма реакция и действия от страна на „армейския“ футболен клуб.
„ЦСКА има задължения. Тези задължения продължават да се увеличават. Имахме две срещи с представители на футболния клуб през лятото. От тогава ни вопъл, ни стон. ЦСКА продължава да ползва стадиона. Никой няма да ги спре, но има едно положение, до което няма накъде… Твърденията, че ММС и Кузманов спират ЦСКА са просто интерпретации. Може би тези твърдения ще спрат, когато на вас медиите се представят документи. Защото едно е казаната дума, но друго е написаното и подписаното”, обясни спортният министър Андрей Кузманов. „Заявявани са намерения от едната и другата страна, кой не ги изпълнява?“, допълни той.
Министърът коментира огромния обем работа, свършен от неговия екип в ММС – за първи път ММС ще подкрепи треньорската професия, осигурявайки една минимална месечна работна заплата на един треньор в клуб и новата формула, по която ще се финансират спортните федерации.
„Вече се приемат документи по новата „Програма за развитие на спорта за високи постижения“ за 2022 г. Чрез нея ще се постигне обективен подход в анализирането и оценяването степента на развитие на спортните федерации. Средствата, които получават от ММС ще бъдат обвързани с постигнатите резултати от спортистите”, убеден е Андрей Кузманов.
Според него е направена пълна промяна в стила на работа в министерството, премахнати са порочни практики от миналото и са направени редица нововъведения, които целят подобрение на спортните постижения на българските спортисти.
Министър Кузманов отбеляза, че е получил висока оценка за работата си от еврокомисар Мария Габриел и Брюксел по отношение на двойната кариера на спортистите. Иновация, дигитализация и прозрачност – това е заветът, който служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов и неговият екип оставят след себе си. С надежда линията на развитие да бъде запазена от бъдещите ръководители на спортното министерство. За негов заместник е спряган бившият адвокат на ЦСКА – Радостин Василев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html