сряда, 17 април 2024 г.

Департамент „Изящни изкуства“ при НБУ става на 15 години

Снимка: Doza Gallery

В галерия Doza на 14 декември ще бъде открита изложбата „Форми на общуванес произведения на преподавателите от департамент „Изящни изкуства“, който отбелязва своята 15-та годишнина от създаването му в Нов български университет. Събитието съвпада и с честването на 30-тата годишнина на университета. Експозицията е по идея на Йово Панчев и е курирана от Калина Христова.

Изложбата има за цел да покаже художествените възможности на преподавателите, както и творческата приемственост, демонстрирана чрез участието на студенти и докторанти от различните програми на департамента. Участието на младите автори е важна част от представянето на изложбата, защото именно те и тяхната успешна творческа, и професионална реализация са доказателство за качеството на художественото образование в НБУ и в програмите към департамент „Изящни изкуства“.

Нито един от участниците в изложбата, независимо от акадeмичнaта си ангажираност, не пренебрегва есенциалната си вътрешна потребност от творене. Макар и многостилово разнообразни, заедно те показват единност в изкуството и в качественото художествено образование.

Изложбата ще бъде открита от проф. Пламен Дойнов, д.н. – Ректор на Нов български университет и доц. д-р Калина Христова – Ръководител на департамент „Изящни изкуства“.

Участници в изложбата: Румен Лаптев (in memoriam), Екатерина Русинова, Олег Гочев, Моника Попова, Венцислав Занков, Калина Христова, Валентин Савчев, Ралица Мирчева, Дамян Дамянов, Васил Ангелов, Моника Найденова, Христина Дякова, Станимир Божилов, Виолета Заранкова, Алина Папазова, Татяна Димова, Ивайло Саралийски, Рами Хамуд, Маргарита Маркова, Георги Ников.

 

Източник: Doza Gallery

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html