петък, 26 април 2024 г.

Румен Радев връчи мандат, Кирил Петков го върна изпълнен

кадър: БТВ

Президентът Румен Радев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на „Продължаваме промяната“. Веднага след това Кирил Петков го върна изпълнен. Както се очакваше, именно Петков е номинацията за поста министър-председател.

„Върху вас и партиите партньори пада отговорност да реформирате порочния властови модел на 12-годишното авторитарно управление, да се справите с корупцията и беззаконието. Да изхвърлите задкулисието от държавата“, каза Радев при връчването на мандата.

„Вие вече се убедихте колко силна е дълбоката държава, която брани привилегиите на корупционерите. Ако не постигнете решителни промени в прокуратурата, няма как коалицията да спечели битката. Вярвам, че ще намерите сили да го сторите“, каза Радев.

„За мен е огромна чест да поема тази папка. Време е след 32 години българският народ да се почувства, че управниците се грижат за него“, каза Кирил Петков при приемането на мандата.

„Искам да ви уверя, че ще вкараме всичките усилия тези обещания и надежди да станат реалност“, каза още кандидатът за премиер.

Той веднага върна изпълнения мандат на Румен Радев.

Министрите и състава на новия кабинет ще бъдат представени на специално събитие.

Източник: БТВ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html