петък, 26 април 2024 г.

Забраниха на Верстапен вестниците и социалните мрежи

Снимки: Ред Бул
Макс Верстапен е изправен пред най-голямата битка в кариерата си – тази за световната титла във Формула 1. Съперникът му е Люис Хамилтън. В тима на „Ред Бул4 се стараят да му помогнат максимално да се подготви за борбата. 
„Най-важното нещо за него сега е да се наслади на уикенда, да даде най-доброто от себе си, да кара точно като в предишните 21 състезания. Да атакува по начина, донесъл му тези 9 победи и извел го до позицията да е с равни точки с Люис“, обясни шефът на „биковете“ Кристиан Хорнер.
„Мисля, че в определени случаи отношението към него бе жестоко. Той бе подложен на разследвания, каквито не се прилагат с постоянство при други инциденти и се чувства огорчен от това“, продължи Хорнер.
„Проблемът за него е, че светлината на прожекторите, проверките са съсредоточени върху него, състезава се в челото и се състезава със седемкратен световен шампион. Твърденията за стила му на управление, за стандартите му на каране – създаде се наратив, чиято цел е да го подложи на напрежение. Той кара фантастично добре през цялата година. Макс кара така, че разпалва страст. Много от новите почитатели на спорта, млади фенове се дължат отчасти на свършеното от него. На начина, по който се бори с най-великия пилот на всички времена, състезателят с най-много победи, най-големият шампион. И заслужава признание за това.“
Съветникът на „Ред Бул“ разкри, че тимът е изолирал Макс от всякакво външно напрежение. Казали са му да не отваря социални медии, да не чете вестници, да не гледа новини и да се съсредоточи единствено върху себе си. Нидерландецът финишира четвърти във втората свободна тренировка на пистата „Яс Марина“ в петък.
Източник: clubs1.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html