5.8 C
София
неделя, 25 септември 2022 г.

Няма да вадят бокса от олимпийската програма

Снимки: БОК; интернет

Боксът остава олимпийски спорт и за Игрите в Париж през 2024 г., съобщи президентът на световната федерация (АИБА) Умар Кремльов. Решение е взето на заседание на Изпълкома на Международния олимпийски комитет (МОК) в Лозана, като АИБА е получила и пътна карта с насоки за включване в програмата и за олимпиадата в Лос Анджелис 2028.

„Признателни сме за възможността, която беше дадена на бокса и на състезателите ни. Благодарни сме на МОК, че припознава прогреса, който постигнахме. Утвърждаването на ясна пътна карта също много ще ни помогне. Със сигурност има още какво да направим и оставаме напълно решени да изпълним критериите за реформи, посочени ни от МОК“, коментира Кремльов.

В последната година АИБА демонстрира решимостта си за промяна и взе редица мерки за стабилност, прозрачност и почтеност в бокса. Беше въведен нов начин за определяне на съдиите на отделните двубои, който беше успешно приложен на световното първенство за мъже в Белград в края на септември и началото на октомври. АИБА също така е в процес на приемане на подобрена система за точкуване, която ще даде по-голяма прозрачност и обективност при определянето на резултатите.

Източник: bnt.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html