петък, 26 април 2024 г.

Лекари от болница „Лозенец” излизат на протест

кадър: Нова

Протест пред Министерството на здравеопазването. В 11:00 часа лекари от болница „Лозенец” ще се съберат пред ведомството на здравния министър Стойчо Кацаров с искане за неговата оставка. Причината – започнатата от него процедура по вливането на многопрофилната болница „Лозенец” в Детската болница „Д-р Иван Митев”.

Според недоволните медици няма как в сградата на бившата правителствена болница да бъде поместена и Педиатрията, защото няма достатъчно места и е невъзможно технически да се случи. Притесняват се и че ще загубят работата си. Според тях чрез действията на Стойчо Кацаров ще се стигне до закриването и на двете болници.

Идеята на здравния министър е в двора на болница „Лозенец” да бъде построена нова сграда за Педиатрията, това обаче ще отнеме няколко години, а дотогава двете болници трябва да съжителстват заедно.

„Не става въпрос дали трябва да се строи или не, а това как ще се направи и какви ще бъдат последствията от това. Те ще бъдат унищожаване и на двете болници”, заяви директорът на болница „Лозенец” доц. Радосвет Горнев.

„В разгара на кризата с COVID-19, когато сме се посветили на това и го извършваме без да вадим дивиденти от него, в навечерието на празниците ще се получи нещо, от което ще постара детското здравеопазване и цялото общество”, каза още той.

„В случая не просто прозират някакви нечисти интереси, а е очевидно, че има финансова изгода. Къде е промяната и спирането на корупцията, когато два дни преди встъпването в длъжност на нов министър се решава да се закрива лечебно заведение и действащ факултет към най-старото висше учебно заведение в България?”, коментира една от лекарките в болницата.

Източник: Нова

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html