петък, 29 март 2024 г.

Искаме световно по карате

Снимки: boec.bg

България ще опита да организира световното първенство по олимпийско карате през 2025 г., обяви президентът на родната федерация Алексей Петров по време на церемонията, с която бяха наградени най-добрите ни състезатели за изминаващата година. От централата ще влязат в битка за домакинството на шампионата, на който се очаква да се изявят всички водещи състезатели при мъжете и жените.

Сред тях разбира се и Ивет Горанова, която днес бе отличена за №1 на България в олимпийското направление. Признанието е очаквано, предвид че 21-годишната ни чаровна националка спечели олимпийската титла в Токио при 55-килограмовите, след което се поздрави и с бронзов медал от мондиала.

„Каратето трябва да се изучава във всяко едно училище, защото децата имат нужда от това бойно изкуство. То ще ги научи на основни правила в живота. Щастлива съм, че децата ме виждат като герой. На тях им липсва именно това – да има човек, на който да подражават“, каза пред медиите след церемонията Горанова.

Награждаването се проведе в „Музея на спорта“. На него Ангел Ленков бе посочен за №1 при треньорите. Президентът на федерацията Алексей Петров лично награди призьорите като похвали българския дух, който олимпийската шампионка показа побеждавайки в сърцето на Япония именно по карате.

Втора след Горанова остана Александра Стублева, а трети бе Васил Ривов. В знак на признателност Ивет и Ленков подариха на президента на федерацията червено вино.

Източник: boec.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html