четвъртък, 28 март 2024 г.

Волейболът плаща $100 000 за домакинство в Лигата на нациите

Снимки: БФВ; FIVB

Българската федерация по волейбол ще плати такса от 100 000 долара за домакинството на мачове от Лигата на нациите през 2022 г. От 21 до 26 юни в „Арена Армеец“ ще се проведат двубои от втората седмица на надпреварата, като в столицата ще дойдат отбори, сред които световният шампион Полша и Бразилия.

За последно мъжкият отбор на България игра мачове от комерсиалния турнир в София през 2018 г. След това през 2019 г. имаше двубои във Варна и Пловдив.

„Кандидатствахме и ни избраха да сме един от домакините. Таксата е непроменена – 100 000 долара“, заяви председателят на федерацията Любомир Ганев. Той посочи, че са подадени документи за финансиране от държавата за това домакинство.

Международната федерация обяви, че през 2022 г. „ще привлечем публиката по-близо до игрището – буквално и образно казано“. Това ще стане чрез аудиовизуални средства. Ганев потвърди, че изискванията към организаторите са завишени, което ще оскъпи събитието, но е уверен, че България ще се представи на ниво. „Ние винаги сме се представяли отлично като домакини“. Той допълни, че не очаква да има възвръщаемост на вложените средства чрез приходите от билети. „Нашата цел не е да постигаме възвръщаемост, а да доведем турнира отново в България, за да осигурим подкрепа за отбора“, каза Ганев.

През последните два сезона България завърши на 15-о и на 12-о място.

Турнирът отново е с променени правила. Мачовете на българския отбор в „Арена Армеец“ ще са четири – във вторник, петък, събота и неделя. В София ще бъдат Полша, Бразилия, САЩ, Сърбия, Канада, Иран и Австралия. Преди домакинство си България ще играе в Отава (Кан) между 7 и 12 юни, а след София ще пътува за мачовете в Кемерово (Рус) между 5 и 10 юли.

Източник: dnevnik.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html