петък, 26 април 2024 г.

И Христо Иванов призова Гешев да си подаде оставката

Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов призова главния прокурор Иван Гешев още днес да си подаде оставката. В първите дни след изборите очертаващият се като премиер Кирил Петков също поиска Гешев да напусне поста доброволно.

Пред журналисти в парламента той заяви, че темата за закриването на специализирания съд и прокуратура е една от обединяващите тема за бъдещата управленска коалиция за реформа на съдебната система, „която да доведе до дълбока реформа на прокуратурата, която започва с промяна на нейното ръководство.

„Аз бих призовал г-н Гешев, днес така и така е събрал хора, да си подаде оставката и да позволи най-накрая обществото да започне да реформира прокуратурата в интерес на закона и в интерес също така на колегите си, да не ги държи за заложници“, каза Иванов.

Христо Иванов категорично отрече да има неразбирателство в изясняване на последните детайли около коалиционното споразумение и подчерта, че предложенията на левицата от днес ще бъдат допълнително анализирани и по тях ще има решения до края на деня:

„Има отлагане, но то не е поради буксуване и някакви непреодолими пречки. Всичко е в нормален работен порядък на уточняване на теми, които са важни, разбира се, но няма нито една тема, която да бъде препъни-камък, да променя нещо фундаментално“.

Източник: БНР

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html