вторник, 23 април 2024 г.

За първи път от 21 години: „Барселона“ ще играе в Лига Европа

Снимки: Dsport

“Байерн“ (Мюнхен) се справи с „Барселона“ без особени затруднения в последен мач от група Е на Шампионска лига и засили каталунците към Лига Европа.

Баварците повториха резултата от първия двубой на „Камп Ноу“ и победиха с 3:0. Каталунците демонстрираха тотална немощ в атака и слаба защита особено след като Жорди Алба се контузи и трябваше да бъде заменен принудително. В другия мач „Бенфика“ се наложи с 2:0 срещу „Динамо“ (Киев) у дома.

„Барселона“ не успя да влезе в плейофите на Шампионската лига за първи път от 21 години. През сезон 2000/01 испанският гранд завърши трети в групата, след „Милан“ и „Лийдс“. Тогава „блаугранас“ стигнаха до полуфиналите за Купата на УЕФА, където загубиха от бъдещия носител на трофея „Ливърпул“ след 0:0 и 0:1. Настоящият треньор на отбора Шави играха тогава. Припомняме, че през сезон 2003/04 „Барса“ изобщо не стигна груповата фаза на ШЛ, завършвайки на шесто място в Ла Лига.

Иначе Томас Мюлер и Лерой Сане поразиха вратата на Тер Стеген още преди почивката снощи, а Джамал Мусиала оформи крайния резултат в 62-рата минута.

След успеха „Байерн“ събра максималния актив от 18 точки и продължава уверено към 1/8- финалите. Изненадата безспорно е „Бенфика“. Португалците са с 8 точки и също се класират напред. Активът на испанците е 7 г., а последен е „Динамо“ (Киев) с 1.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html