20.2 C
София
събота, 1 октомври 2022 г.

Асен Василев: Финалните текстове на споразумението са готови

кадър: Нова

„Финалните текстове на коалиционното споразумение са готови. Надяваме се, че ще имаме напълно оторизиран документ утре до края на деня”. Това съобщи пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев след извънредна лидерска среща в Народното събрание. Тя била свикана с цел да се изчистят всички забележки по текстовете на споразумението.

„Това, което въведохме като коалиционна култура, е комуникацията да е непрекъсната. Не правим специални срещи за едно или за друго. Комуникацията между партньорите тече непрекъснато”, добави Кирил Петков.

Корнелия Нинова съобщи, че от БСП имали забележки, но те са изгладени. Предстои социалистите да се съберат на Национален съвет в петък в 13 ч.

Текстовете на споразумението ще бъдат публикувани и достъпни за цялото общество, за да може всеки да се запознае с тях, посочи още Василев.

„Може да има отлагане на коалиционното споразумение, но то не е заради боксуване. Всичко е нормален работен порядък, от моя гледна точка. Има някакви теми, по които се водят дискусии, но няма проблем”, коментира съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов.

 

Източник: Нова

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html