петък, 26 април 2024 г.

БФС спря правата на замесените в скандала с автомагистрала „Хемус“ съдии

Снимки: : BF Union; интернет

Съдийската комисия към Българския футболен съюз спря временно правата на близнаците Борислав Колев и Иво Колев във връзка с източените пари от сметка за построяването на ЛОТ-5 на автомагистрала „Хемус“.

„На свое заседание, проведено на 07.12.2021 година, Съдийската комисия при БФС взе решение да спре правата на съдиите Борислав Колев (международен съдия по футзал) и Иво Колев (международен асистент съдия) – до приключване на процесуално-следствените действия“, се казва в краткото съобщение на БФС.

Припомняме, че прокуратурата обвини 42-годишен мъж, че е изтеглил неправомерно над 53 милиона лева на 52 транша от 18 юни 2020 г. до 8 септември 2021 г. Става дума за Борислав Колев, който е най-реномираният български съдия по футзал в момента. През тази година той беше втори съдия на финала на Шампионската лига по футзал, в който „Спортинг“ (Лисабон) победи „Барселона“ с 4:3.

Иво Колев е е асистент-съдия в Първа лига. За последно той беше на терен на мача в неделя между „Локомотив“ (София) и „Лудогорец“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html