вторник, 16 април 2024 г.

Тенисистите ни няма да играят на ATP Cup

Снимки: БФТенис, Туитър
Българският национален отбор по тенис няма да участва на ATP Cup. Тимът ни не попадна в жребия за надпреварата, след като остана под чертата, при резервите. 16-те държави, които ще премерят сили в третото издание, бяха разпределени в четири групи. Отборният турнир ще се проведе в Сидни от 1 до 9 януари 2022 г.
Ракета №1 на страната Григор Димитров беше дал предимство на ATP Cup пред ATP 250 турнирите, които се провеждат в същото време, за да може да подкрепи тима, но това на този етап няма да се случи.
Най-високо поставеният тим на Сърбия, предвождан от световния номер 1 Новак Джокович, ще води група А, в която ще участват още Норвегия, Чили и Испания. Преди две години комшиите вдигнаха трофея на първото издание.
Отборът под номер 2 – Русия, защитаващ титлата си, е в група В, която включва Италия, Австрия и домакина Австралия.
Германия, водена от Александър Зверев, оглави група C заедно с Канада, Великобритания и САЩ. Победителите в групите се класират за полуфиналите.
Наградният фонд на отборната надпревара е увеличен на 10 млн. долара за 2022 г. Организаторите опитват да се върнат към нивото от 2020 г., когато той беше 15 милиона. За 2021 г. паричните награди бяха намалени рязко на 7.5 млн. долара. Надеждата на австралийската федерация е през 2024 г. в турнира да участват 24 отбора.
Източник: Bnt.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html