четвъртък, 25 април 2024 г.

Даниел Мирчев – Дъна търси фокуса на съвременния човек

Снимка: Credo Bonum Gallery

Изложбата “BLUR” ще бъде открита на 8 декември в 18 часа в галерия Credo Bonum от дългогодишния арт директор на списание „Егоист“ Мариета Ценова. Изложбата ще очаква своите зрители до 3 януари включително, всеки ден от 11:00 до 19:00 ч.

Съвременният свят отправи предизвикателство към съвременния човек – усилието да се фокусира. Бъдещето изяжда времето на настоящето, като не му позволява да се концентрира и не търпи забавяне. Идеи, образи и обекти се сливат в общ поток и се размиват с всяка следваща стъпка. Движението става по-важно от момента.

Предизвикателството да се фокусираме, докато се движим, намира своя еквивалент в най-новия проект на скулптора Даниел Мирчев. Той представя пет свои творби, обединени от остротата на момента в наситена поредица от други моменти. Невъзможността да избереш един от тях и да му отделиш дължимото съзерцание отвежда в размиване на образа. Изложбата се нарича ”BLUR” („Замъгляване“), за да напомни за онзи преходен момент между фокусирането в образа и търсенето на следващия образ, който да улови окото.

Снимка: Credo Bonum Gallery

Авторът изгражда класически геометрични форми, които при всяко движение на зрителския поглед се разфокусират и променят. Обемни композиции от дърво, играещи със светлината и сянката, те са като създадени от алгоритъм с неясно предназначение. Фрагменти от друго време, нуждаещо се от висока доза концентрация.

Източник: Credo Bonum Gallery

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html