петък, 19 април 2024 г.

Карадайъ: Преодоляването на кризите може да стане само с диалог

Снимка: БГНЕС

Представители на ДПС влязоха на разговори при президента Румен Радев по повод започналите днес консултации с парламентарните сили в 47-ото Народно събрание за конституционната процедура по съставяне на правителство.

„Както знаете, това е третата ми среща за годината в този формат. Както знаете, българските граждани гласуваха за промяна. Очакването на обществото е за редовно правителство”, каза президентът Румен Радев.

„Изборите, проведени на три пъти в страната, са в резултат на политическата криза на властта. Бяхме свидетели на това как през годините стигнахме до ситуацията, в която се намираме. Преодоляването на политическата криза може да се случи чрез диалог между партиите, политическите субекти и диалог между институциите. Не е нова тема за нас от ДПС, защото през годините ние неведнъж сме предупреждавали, че можем да стигнем до такава политическа криза.

Много пъти сме могли да дефинираме какво разбираме под възстановяване на нормалността в политиката, възстановяване на демокрацията и възстановяване на държавността. Въпросът е как преодоляваме политическата криза. Страната има нужда от редовен кабинет с оглед на множеството кризи – ковид кризата, здравната, социалната, икономическата и финансовата, инфлацията, която в момента се развива, растящите цени. Това изисква отговорно управление, управление с визия, изискват отговорни политически субекти с бързи, спешни действия с оглед на преодоляване на кризата и с поглед в бъдещето“, допълни още Мустафа Карадайъ.

Източник: Труд

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html