5.8 C
София
неделя, 25 септември 2022 г.

Шефът на световната борба: Не планираме промени в правилата до Париж 2024

Снимки: БФБорба
„Няма да има някакви значителни промени в правилата до олимпиадата в Париж“, обяви президентът на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович. „Доволни сме от това, което видяхме на Игрите в Токио. Смятам, че сега борбата стои добре. Но планираме да засилим работата си върху излъчването и присъствието ни в социалните мрежи – това са незначителни нюанси, които обаче могат да подобрят като цяло популяризирането на нашия спорт.“
Лалович бе гост на турнира за Гран при на Москва, който доскоро бе под името Купа „Алроса“. За разлика от предишните години, когато надпреварата бе отборна, сега състезателите мериха сили в индивидуални битки. Лидерите на Сборная излязоха срещу чужденци и спечелиха срещите си. На форума имаше 9 срещи – две по граплинг, една в женската борба и 6 борби при мъжете.
Двукратният олимпийски шампион Аблудрашид Садулаев победи представителя на Северна Македония Магомедгаджи Нуров, трети на Мондиал 2019, с 5:1 в кат. до 97 кг на свободния стил. Златният медалист от Токио 2020 Заурбек Сидаков (74) срази Магомедхабиб Кадимагомедов (Блрс) с 6:1 също в свободния стил, двубоят им бе повторение на финала от олимпиадата в японската столица през лятото. В класическия стил двукратният олимпийски шампион Роман Власов (77) се справи със сърбина Виктор Немеш, №1 в света, с 5:1.
Източник: bul-wrestling.org
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html