събота, 20 април 2024 г.

Григор Димитров ще играе за България на ATP Cup

Снимки: Фейсбук

Григор Димитров ще играе за България в случай, че страната ни вземе участие на предстоящото издание на ATP Cup. Световният №28 е записал отборната надпревара като преференция пред ATP 250 турнирите, които ще се проведат по същото време.

Това означава, че ако България получи място в ATP Cup, отново ще видим трикратния полуфиналист от Големия шлем с националната фланелка, както бе и в дебютното издание на надпреварата през 2020 г. ATP Cup 2022 ще се проведе в Сидни в периода 1-9 януари. Мачовете от груповата фаза ще се изиграят в първите шест дни от новата година, след което са полуфиналите и финалът. В надпреварата отново ще участват 16 отбора, както бе на първия турнир.

Към момента България е №19 в ранглистата на турнира, което означава, че нашият тим е трета резерва. Намиращият се зад нас отбор на Австралия има гарантирано място като домакин, но за сметка на това Швейцария губи позиции заради отсъствието на Роджър Федерер. Срокът за подаването на заявки приключи на 2 декември, а жребият е на 7 декември.

При единственото си участие до момента България записа победи с по 2-1 над Великобритания и Молдова, но след това отстъпи пред Белгия и в крайна сметка завърши на трето място в групата.

Източник: tenniskafe.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html