вторник, 23 април 2024 г.

Джокович се прости с мечтания финал за Купа „Дейвис“

Снимки: Интернет
Хърватия победи Сърбия с 2-1 в полуфинал на Купа „Дейвис“, който се игра в Мадрид. Този път световният №1 Новак Джокович не успя да изтласка него и съотборниците си към победата, въпреки че го направи в сблъсъците с Казахстан и Германия в предишните фази.
Ноле спечели мача си на сингъл, но този път със съотборника си Филип Крайнович нямаше как да се противопоставят на най-добрите играчи на двойки в света – Мектич и Павич.
Всичко започна с изненадваща победа за Хърватия, която може би се оказа и решаващата. Световният №279 Борна Гойо обърна 33-ия в света Душан Лайович след 4:6, 6:3, 6:2. Това беше голям удар по сърбите и всичко остана в ръцете на Джокович, който си свърши работата. Ноле победи бившият шампион в Шлема Марин Чилич с 6:4, 6:2. Джокера отново се яви и на мача на двойки, но там с Крайнович загубиха с 5:7, 1:6.
Така Сърбия продължава да търси първия си финал от 2013-a, докато шампионът от 2018-а Хърватия ще се опита да си върне титлата. „Шахматистите“ ще играят с Германия или Русия на финала.
След поражението на двойки Новак Джокович говори за участието си в Откритото първенство на Австралия. За целта ваксинацията срещу коронавирус е задължителна.
„Разбирам, че искате отговори къде и как ще започна новия сезон, но ще видим какво ни очаква в бъдеще. Не мога да дам точен отговор, но очевидно турнирите чукат на вратата, така че ще разберете много скоро. Ще използвам следващите няколко дни, за да се възстановя, да си почина и да забравя за тениса. Наистина се уморих от този сезон и цялата 2021 г. Сезонът приключи. Не съжалявам за никой от турнирите, в които играх. Аз, както винаги, направих всичко възможно“, каза Ноле.
Източник: Dir.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html