сряда, 24 април 2024 г.

Девета победа за Везенков в Евролигата

Снимки: Euroleague.net
Най-добрият български баскетболист Александър Везенков изведе своя „Олимпиакос“ до девети успех в Евролигата. Гръцкият гранд победи УНИКС Казан с 87:84 след продължения в мач от 13-ия кръг на престижния турнир.
Везенков бе над всички с личен рекорд за сезона от 22 точки, 8 борби и 3 асистенции за 37 минути на паркета. Родното тежко крило отбеляза 3 тройки, една от които 29 секунди преди края на добавения период, показа и безупречност от наказателната линия – 7/7.
Двубоят беше изключително оспорван, като в нито един момент разликата не мина 7 точки.
„Беше много труден мач, с много енергия. УНИКС е талантлив отбор, със страхотни играчи. Те се борят здраво и ни затрудниха наистина много. Мисля, че контролирахме двубоя и в редовното време. Направихме някои грешки, някои промени, но сме много щастливи, че победихме в продължението. Доволен съм, че помогнах на моя отбор да победи. Най-важното нещо е успехът, а ние стигнахме до него на едно трудно за гостуване място. Радвам се за всички. Продължаваме напред“, каза Александър.
С успеха „Олимпиакос“ се изкачи на трето място във временното класиране с баланс от 9/4. УНИКС заема седмата позиция със 7/6. В 14-ия кръг, на 9 декември, „Олимпиакос“ гостува на „Цървена звезда“. Същевременно на УНИКС предстои визита на „Макаби“ Тел Авив.
Източник: Btv.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html