четвъртък, 28 март 2024 г.

Били Айлиш обявена за Личност на 2021 година

Снимка: Труд

19-годишната тийн сензация Били Айлиш отговаря на всички условия, приети за „нова нормалност“ и беше обявена за Личност на 2021 година на организацията PETA (Хора за етично отношение към животните).

 

Тя е изпълнителка на хита “Happier Than Ever”, защитничка на правата на животните, веган и най-младият носител на титлата.

Били Айлиш се присъединява към звезди от шоубизнеса като Брайън Мей, Мориси и Хоакин Финикс.

“Били Айлиш се бори хората повече да не се хранят с месни и млечни продукти, да не носят изделия от кожа, козина и коприна. Организацията ни е по-щастлива отвсякога да я почете заради това, че използва всяка възможност да изтъкне, че веганската мода и начин на хранене са по-добри за животните и планетата, която споделяме с тях”, се посочва в изявление, направено от президента на PETA Ингрид Нюкърк.

По-рано през годината Айлиш, която беше сред домакините на бала на музея “Метрополитън”, блесна с пищна бална рокля в прасковено на “Оскар де ла Рента”. Условието да носи тоалета беше модната къща да се откаже от кожите. Впоследствие певицата заяви, че това е едно от най-големите й постижения и че се надява и други брандове да последват примера.

Били Айлиш преди е изразявала “отвращението” си от хора, носещи козина от норки, и е критикувала месната и млечната индустрия, които “измъчват животните”.

През миналата година тя стана най-младият изпълнител, спечелил “Грами” за албум с дебютния си проект When We All Fall Asleep, Where Do We Go. Тя е и вторият артист в историята, взел статуетки за четирите най-важни категории в една година.

Източник: Труд

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html