петък, 26 април 2024 г.

Христо Иванов: Няма да бъда министър в новото правителство

Снимка: БГНЕС

Бяха казано много неща за предизвикателствата, пред които сме изправени и за кризите. Искам да кажа няколко думи за надеждата, стигаме до този момент, в който можем да си го позволим, когато завършва годината и идва новото начало. Така започна словото си от трибуната на НС Христо Иванов от „Демократична България“.

„България има огромно основания за надежда заради промените и възможностите. Намираме се в тежки здравна и икономически кризи, но новите модели отвъд тях, позволяват на България също с амбиция и визия да съкрати пътя, който ни разделя от развитите общества.

Христо Иванов отчете ниската поддръжка на изборите за „Демократична България“ и в тая връзка заяви, че няма да бъде министър в новото правителство, защото трябва да се даде път на нови лица.

Ще се опрем на няколко принципа, за да отворим нова страница на България. Вярваме, че всяка власт трябва да съзнава своите ограничения. Властта трябва да бъде ограничена“, каза той.

Вярваме в институциите, процедурите и паметта, допълни още.

Според него в България трябва да има правосъдие, на което всеки български гражданин може да се опре. „Мисля, че има надежда, че този път, ще успеем да го направим това“, каза Иванов.

Христо Иванов заяви, че въвеждането на електронно управление, ще бъде друг приоритет за „Демократична България“.

„Ние ще имаме принос в опазването на българското природно богатство по начин, по който това досега не се е случвало“, заяви още Христо Иванов. Той посочи, че „Демократична България“ ще продължат да работят за българите в чужбина.

По думите му децата трябва да се върнат в училище. Христо Иванов посочи, че е необходима модернизация в българската култура и образование.

Той коментира и темата за Северна Македония. „Ние трябва да защитим българския интерес, българската история и заедно да станем членове в общо европейско семейство.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html