петък, 19 април 2024 г.

Нинова: Намираме се в три кризи, не можем да си позволим четвърта

Снимка: БНР

Готови сме с програма за действие в първите 100 дни. От коалиция „БСП за България“ влизаме в този парламент с 3 приоритета. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова при откриването на 47-ото Народно събрание, съобщава БНТ.

Първият – промяна на досегашния модел на управление, възстановяване на държавността и на конституционните принципи на разделение на властите, правова държава, справедливост, равенство, превеждане на държавата през кризите. И трето, активна проевропейска външна политика за ускорено приемане на Плана за възстановяване и устойчивост.

По думите ѝ, България се намира в здравна, социална, икономическо-енергийна кризи и трябва да се прояви разум и мъдрост, за да не се допусне четвърта – политическа, ако не се състави устойчиво мнозинство и редовно правителство.

„Ако пресечем корупцията в зародиша ѝ, лобистките закони, ако направим администрацията бърза и ефективна, въведем електронното правителство и реформираме съдебната система, промяната е станала. Готови сме с конкретна антилобистка законодателна програма“, допълни Корнелия Нинова.

„Нека бъде един успешен, разумен и с най-добри решения за България и хората парламент с четири годишен мандат“  каза пред 47- то Народно събрание лидерът на“ БСП За България“  Корнелия Нинова:

Източник: БНР

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html