четвъртък, 25 април 2024 г.

Лена Бориславова от ПП е много вероятният шеф на парламента

Снимка: Труд

Депутати от „Продължаваме промяната“ обявиха, че формацията ще издигне кандидат за председател на 47-ото Народно събрание от своята група. Най-вероятната кандидатура е на адвокат Лена Бориславова. Днес на влизане в парламента Петков потвърди, че шефът ще е от тяхната група.

Вчера Корнелия Нинова отхвърли варианта, изложен във вътрешно писмо на ДСБ, за ротация по една година, като първа поста заеме председателката на БСП.

Лена Бориславова и Кирил Петков са съучредители и бивши членове на Националния съвет на „Да, България“.

Както медиите информираха, новото ръководство на Българската банка за развитие  в лицето на Цанко Арабаджиев беше наело адвокат Бориславова като външен юрисконсулт на банката срещу 8000 евро на месец. След това тя беше поставена на второ място в листата за 24 избирателен район в София, където водач беше Кирил Петков.

Повод за притеснение тогава будеше фактът, че Лена Бориславова и Кирил Петков са съучредители и бивши членове на Националния съвет на „Да, България“. Тогава така и не стана ясно защо ББР, и в частност Цанко Арабаджиев, са посочили точно Бориславова като лицето от конкретната кантора, която да отговаря за работата с банката.

Два месеца по-късно обяснението вече е налице. Лена Бориславова е кандидат за народен представител от „Продължаваме промяната“ в 24 МИР, поставена плътно под Кирил Петков, който е водач в този район.

Сами можете да си направите извод и за каква промяна в работата на ББР можем да говорим, след като по толкова дребен и глупав начин се правят схеми за по няколко хиляди евро. Дано поне в края на годината видим как Банката е започнала да подкрепя малкия и среден бизнес, макар че се съмнявам.

Нинова отрече за ротационното председателство на Народното събрание.

 

Източник: 24 часа, Труд

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html