четвъртък, 25 април 2024 г.

Градовете с най-красива коледна украса

снимки: readersdigest

Както се пее в песента „няма друго място като дома за празниците“, но украсени дестинации може да променят мнението ви! Потопете се в духа на сезона и разгледайте 10-те най-празнични коледни града по света.

Виена, Австрия

Виена не се срамува от любовта си към Коледа. Традиционните ваканционни пазари носят романтика и старомоден чар на града. Въздухът е жив с примамливите аромати на печени кестени, захаросани плодове и топъл пунш с подправки. Класическите концерти, разходките с пони и въртележката и изобилието от ярко осветени коледни елхи превръщат Виена в очарователен свят на ваканционно чудо за посетители от всички възрасти.

Монреал, Квебек

Изкуствата и развлеченията заемат централно място в коледните тържества в Монреал. Станете свидетели на празничната магия в Merry Montreal в стария град. Потопете се в коледния дух с пълноценен пазар и безброй безплатни празненства. Прекарайте и новогодишната нощ на партито!

Лондон, Великобритания

Британската столица пръска празнично настроение. Ослепителни коледни светлини озаряват Оксфорд Стрийт, Ковънт Гардън и Карнаби Стрийт. Любителите на кънки могат да се попързалят на живописните пързалки в Съмърсет Хаус, Хайд Парк, Канари Уорф и Лондонската кула. Обичате празнична музика? St. Martin-in-the-Fields е домакин на вдъхновяващ състав от коледни концерти, докато най-известната коледна елха в Лондон е на площад Трафалгар.

Рованиеми, Финландия

Ако търсите коледна магия като от приказките, то Рованиеми, Финландия е вашето място. Главният град на Лапландия се превръща в зимна страна на чудесата. Покрито с чист, бял сняг и осветено от грандиозното северно сияние, това вълшебно място е дом на самия Дядо Коледа. Село на Дядо Коледа, разположено на Арктическия кръг, посреща посетители от всички възрасти. Запознайте се с елените, хъскита и елфите на Дядо Коледа за празнични спомени, които ще останат за цял живот.

Ню Йорк, САЩ

Ако харесвате вашите коледни тържества да са големи и шумни, направете Ню Йорк своя ваканционна дестинация. Манхатън изглежда още по-великолепен по Коледа. Емблематичната коледна елха и външната пързалка на Rockefeller Center се борят за внимание с красивите витрини на Macy’s и Saks на Пето Авеню. Разгледайте ваканционните пазари на Grand Central Terminal, Bryant Park и Columbus Circle.

Прага, Чехия

Зашеметяващата готическа архитектура на Прага осигурява драматична обстановка за коледните тържества. В подножието на църквата Дева Мария, коледният базар в Стария град продава чешки подаръци, пълнители за чорапи и лакомства на хилядите купувачи, които го посещават всеки декември. Коледарите изпълняват традиционни песни, докато впечатляващо високо и изящно украсено коледно дърво допринася за радостната атмосфера.

Щутгарт, Германия

Посещението на коледния фестивал в Щутгарт е като връщане назад във времето. Средновековният Стар дворец, оживеният коледен базар и спиращи дъха илюминации създават сезонен рай. Кънки на външната пързалка, насладете се на печени колбаси и се потопете в приказната атмосфера в сърцето на града. Ежедневните концертни изпълнения звънят от ренесансовия двор на Стария дворец за голяма радост на посетителите.

Единбург, Шотландия

Шотландия знае как да организира празнично парти. С шест седмици празненства от Деня на Св. Андрей до Хогманай (Нова година), Единбург избухва от сезонно вълнение. Разходете се из коледния базар в неговата драматична обстановка под Единбургския замък. Получете изглед от птичи поглед на празничните декорации и карнавалната атмосфера на голямото колело на града или се насладете на многото красиво осветени улици и магазини в центъра на града.

Квебек, Канада

Когато тесните улички в стария град на Квебек са покрити със сняг, имате чувството, че сте се движите в оживяла коледна картичка. Насладете се на топлото гостоприемство на този очарователен канадски град с празнични концерти на открито, ваканционни пазари и екстравагантния QuébecAdabra: вечерен фестивал на музика, анимация и архитектурни прожекции.

Антверпен, Белгия

Историческите сгради и сензационните празнични декорации правят Антверпен една от най-популярните коледни дестинации в Европа. Центърът на града е въплащения на коледния дух благодарение на оживения коледен базар, пързалка с дължина 200 фута и празнични вечерни концерти. Опитайте греяно вино и белгийски деликатеси, докато гледате лудориите на много обичаните улични артисти.

Източник: readersdigest

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html