събота, 27 април 2024 г.

„Челси“, „Сити“ и „Ливърпул“ не пускат върха в Англия

Снимки: АР
Претендентите за титлата в Англия – „Челси“, „Манчестър Сити“ и „Ливърпул“ се събраха в две точки на върха. С два гола на Мохамед Салах мърсисайдци отнесоха с 4:1 „Евертън“ на „Гудисън Парк“ в градския сблъсък от междинния кръг на Висшата лига. „Червените“ не простиха на намиращия се в тежка криза местен съперник и увеличиха още повече напрежението върху мениджъра Рафа Бенитес, който нищо чудно да се раздели с поста си в близките дни.
Още до 19-ата минута „Ливърпул“ дръпна с два гола, като първо се разписа Джордан Хендерсън, а после Салах направи една от мълниеносните си акции от десния фланг и завърши в далечния ъгъл за 2:0. Демарай Грей намали в 38-ата минута, но всичко приключи за „карамелите“ в 64-тата минута, когато капитанът на домакините Шеймъс Колман направи фатална грешка. Салах му открадна топката и още веднъж демонстрира зашеметяващата си скорост, за да прекара топката покрай Пикфорд за 3:1. До края се разписа и Диого Жота след топовен удар в близкия ъгъл с левия крак.
Отборът на Юрген Клоп спечели третата си поредна победа във Висшата лига с обща голова разлика от 12:1. На 4 декември тимът ще играе с Уулвърхямптън. Салах пък вече има 13 гола и 8 асистенция от началото на сезона.
„Челси“ и „Манчестър Сити“ също взеха по три точки.  Лондончани победиха „Уотфорд“ с 2:1 като гости с голове на Мейсън Маунт и Хаким Зиеш. Двубоят беше прекъснат за над половин час заради фен на домакините, който получи сърдечен арест, но за щастие беше спасен.
„Сити“ спечели с 2:1 като гост на „Астън Вила“, а головете вкараха Рубен Диаш и Бернардо Силва още през първата част.  За Пеп Гуардиола успехът бе 150-и за клуба във Висшата лига. Той достигна тази кога най-бързо в историята на турнира – в 203 мача. Каталунецът изпревари Жозе Моуриньо, който е водил „Челси“, „Манчестър Юнайтед“ и „Тотнъм“. На португалеца му трябваха 230 мача.
В класирането „Челси“ продължава да е водач с 33 точки пред „Сити“ с 32 и „Ливърпул“ с 31.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html