четвъртък, 25 април 2024 г.

ЛеБрон Джеймс е под карантина, наеха му частен самолет

Снимки: АР

Една от емблемите на НБА ЛеБрон Джеймс е под карантина заради коронавирус и остана извън списъка за мача на „ЛА Лейкърс“ срещу „Сакраменто“, който “езерняците” спечелиха и без лидера си – 117:92. Суперзвездата вече е вписан в протоколите за здраве и безопасност на НБА, според първия публикувал новината – Шамс Чарания от The Athletic.
Официално изявление от „Лейкърс“ все още няма. Не става ясно и точно какво е записано, като причина в протоколите за COVID-19 на НБА – дали е дал положителна проба за вируса или е маркиран при проследяване на контакт на заразено лице, което не е ваксинирано. Частен самолет е нает за ЛеБрон, за да лети обратно до Лос Анджелис по безопасен начин.
Ако все пак крайният резултат от тестовете на Краля е положителен за COVID-19, той ще трябва да пропусне минимум 10 дни от първия си положителен тест и да се върне поне след два отрицателни теста в интервал от 24 часа.
Джеймс вече пропусна  половината мачове на „Лейкърс“ този сезон (11 от 22) поради наранявания на глезена и корема. Тимът му е с баланс 7/4 победи-загуби с него, и 4/7 без него. Досега този сезон той отбелязва средно 25,8 точки, 5,2 борби и 6,8 борби на мач и 48,4% стрелба от терена.
 ЛеБрон е напълно ваксиниран, но преди отказваше да насърчава другите да си поставят ваксина. „Говорим за телата на отделни хора“, каза баскетболната звезда през септември т.г. “Не говорим за нещо, което е политическо, или расизъм, или полицейска бруталност. Неща от това естество. Говорим за телата и благополучието на хората. Така че аз лично не смятам, че трябва да се забърквам в това, което другите хора трябва да правят за телата и живота си.“
Източник: bulgarica.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html