четвъртък, 28 март 2024 г.

„Левски“ обвини двама депутати в лобизъм за базите

Иван Ченчев, БСП, кадър БНТ

„Левски“ обвини в лобизъм двама депутати, участвали в консултациите за съставяне на кабинет. „Сините“ разпространиха обръщение в социалните мрежи, с което коментираха темата от миналата седмица около спортните бази и използването им от футболни клубове.

Без да се посочват имена, в декларацията на „Левски“ става въпрос, че се визират Радостин Василев от „Има такъв народ“ (ИТН) и Иван Ченчев от БСП. И двамата преди време бяха служители на ЦСКА.

В петък, 26 ноември се проведоха консултациите на тема „Спорт“, като една от обсъжданите теми беше дали клубовете да бъдат облекчени от наеми. Радостин Василев даде за пример ЦСКА, който плаща наем за базите, които използва. Иван Ченчев постави въпроса за договори за ползване на държавна спортна инфраструктура, където според него има какво да се изчиства. „Държавата трябва да облекчи от наеми клубове с елитен статут. Има такива, които един път дават пари за стопанисване, а след това и за наем.“

„Заявяваме, че „Левски“ винаги е стоял встрани от политиката. Въпреки това с изненада установихме, че по време на политическите консултации за съставяне на кабинет тема №1 станаха проблемите на конкретен футболен клуб, а ролята на лобисти пред държавата изиграха двама „емоционално свързани“ с този клуб представители на политически формации“, написаха от „Левски“ в социалните мрежи.

„За нас това е недопустимо и ви уверяваме, че с повишено внимание ще следим всичко случващо по този въпрос и при решения, накърняващи интересите на любимия клуб, ще реагираме.“

В началото на 2021 г. мажоритарният собственик на „Левски“ Наско Сираков поиска финансова помощ от тогавашния премиер Бойко Борисов. Тя беше свързана със съдействие за завършването на сектор А на стадион „Георги Аспарухов“.

Изтгочник:  levski.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html