сряда, 24 април 2024 г.

Матю Макконъхи няма да се кандидатира за губернатор на Тексас

снимка: БГНЕС

Холивудската звезда Матю Макконъхи няма да се кандидатира за губернатор на Тексас, след като месеци наред обмисляше идеята. Носителят на „Оскар“ заяви във видеоклип, че политическото лидерство не е пътят, по който е решил да поеме „в този момент“. 52-годишният Макконъхи обеща вместо това да се съсредоточи върху подкрепата за фирми и фондации, които създават условия за успех на други хора.

Надпреварата за губернатор на Тексас се очертаваше да бъде едно от най-интересните политически състезания в страната през 2022 г. Според проучване, публикувано миналата седмица от Тексаския университет и „Далас Морнинг Нюз“ актьорът – в хипотетичен пряк двубой, изпреварва настоящия губернатор Грег Абът с 8 пункта. Общо 43% от анкетираните заявяват, че биха подкрепили Макконъхи, 35% – Абът, а 22% биха избрали някой друг.

Макконъхи се представя още по-добре срещу друг известен кандидат в надпреварата през 2022 г.

Според проучването актьорът би победил демократа Бето О’Рурк в хипотетичен пряк двубой с 49-27 гласа. О’Рурк, който през 2018 г. загуби кандидатурата си за Сената от Тед Круз, а след това се провали като кандидат за президент през 2020 г., официално обяви участието си в изборите за губернатор на най-големия щат в САЩ.

Матю Макконъхи заяви в последното си видео, публикувано в Туитър: „Политици? Добрите могат да ни помогнат да стигнем дотам, докъдето трябва да стигнем, да. Но нека сме наясно – те не могат да направят нищо за нас, освен ако ние сами не решим да го направим“.

Източник: БНТ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html