петък, 19 април 2024 г.

Община Бургас с награда за новата сграда на библиотеката

Снимка: Център за съвременно изкуство и библиотека Бургас

Община Бургас получи престижна награда от Фондация „Глобални библиотеки – България“. Тя е в категория „Публична институция“. Официалната церемония по връчването на наградите бе открита от Спаска Тарандова, член на УС на Българската библиотечно-информационна асоциация и изпълнителен директор на „Глобални библиотеки“ в клуб „Перото“.

На церемонията присъстваха носителят на Европейската награда за литература – писателят Георги Бърдаров и Антонина Атанасова – Бърдарова, преподавател в Софийски университет „Свети Климент Охридски“

Наградите бяха раздадени в категориите – „Медии“, в две подкатегории – национална и регионална медия, „Спомоществовател“, „Публична институция“. Селекцията е извършена от петчленно жури от членове на Обществения съвет на Фондация „Глобални библиотеки – България“ – проф. Боряна Христова, Снежана Йовева, проф. Владимир Атанасов, поетът Георги Константинов, и председател доц. Георги Лозанов.

Община Бургас получи престижната награда за подкрепата за изграждането на новата сграда на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ и развитието й като активна културна институция.

На няколко пъти на церемонията беше отбелязано, че новата сграда на Библиотеката е ценна не само като архитектурно постижение, но е станала истинско духовно средище. Това се дължи на факта, че минало, настояще и бъдеще си дават среща в новото пространство, в полза на четящите хора.

„Ако искате да видите опашка за влизане в библиотека, елате в Бургас“. Това заяви при приемането на наградата Весела Йорданова, Директор на Дирекция „Култура и връзки с обществеността“ в Община Бургас.

Източник: Община Бургас

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html