събота, 20 април 2024 г.

ЦСКА 1948 занули шампиона „Лудогорец“

 

Снимки: Dsport

ЦСКА 1948 победи „Лудогорец“ с 2:0 в мач от 15-ия кръг на Първа лига. На стадиона в Бистрица шампионите изиграха най-слабия си мач от началото на сезона и не отправиха нито един удар към вратата на Даниел Наумов.

Още в 8-ата минута защитникът на „орлите“ Оливие Вердон бе изгонен с директен червен картон, след като бе останал последен в защитата и игра с ръка. Ивайло Чочев даде аванс на тима на Николай Киров в 48-ата минута. Девет минути преди края на редовното време Георги Русев се разписа от близка дистанция и така удвои аванса на домакините. Заради травма не игра националът Кирил Десподов, а в хода на мача се контузиха Сисиньо и Текпетей.

„Мачът се разви доста благоприятно за нас, още от началото – в първите минути бяхме с човек повече. Въпреки това бяхме доста компактни и нямаше почти положения пред нашата врата. Изчакахме момента си и достигнахме до заслужена победа. Има доста неща, върху които трябва да работим, но когато победиш шампиона на България, трябва да придобиеш повече самочувствие“, каза треньорът на „червените“ Николай Киров.

ЦСКА 1948 излезе на 11-о място в българския шампионат с 14 точки в своя актив. Възпитаниците на Станислав Генчев, от своя страна, остават на върха се 33 точки в актива си до този момент. В следващия кръг „Лудогорец“ приема ЦСКА, но преди това „орлите“ ще се изправят срещу „Цървена Звезда“ в мач от групите на Лига Европа.

„Рано останахме с 10 футболисти, но много отбори играят по-добре с човек по-малко и печелят. Имаме класа в нашия отбор и не очаквах, че противникът ще създаде толкова опасности пред нашата врата. Не създадохме чисто голово положение. Това беше доста изненадващо за мен“, каза наставникът на разградчани Станислав Генчев. „Десподов е контузен. Не можем да търсим оправдания. Ние ще си анализираме точните причини, за да не се повтарят такива грешки. Надявам се Сисиньо да се възстанови бързо, мачовете са през три дни и имаме нужда от всички. Загубите са част от играта. Не би трябвало едно поражение да ни притеснява. Трябва да изчистим грешките и да подхождаме по-концентрирано“, каза още специалистът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html