петък, 19 април 2024 г.

Рекордьорка в „Гинес“ става посланик на световното по художествена гимнастика в София

Снимки: БНР
Абсолютната световна шампионка Бианка Панова да бъде посланик на световното първенство по художествена гимнастика  през 2022 г., на което София ще е домакин, реши  Управителния съвет на БФХГ. Предложението ще бъде изпратено до Международната федерация и да получи потвърждение.
Бианка Панова е от плеядата „Златни момичета“ на българската художествена гимнастика. Абсолютен световен и европейски шампион, в категория „индивидуално“. Вписана е в световни рекорди на „Гинес“ за най-голям брой максимални оценки, получени на състезание – на световното във Варна през 1987 г.: за осем изиграни съчетания – получава осем максимални оценки „10“, печелейки всички пет златни медала – в многобоя, на лента, бухалки, въже и обръч.
Бианка Панова оставя следа в световната художествена гимнастика със своите постижения, с открояващия се техничен, елегантен и изящен стил на изпълнение. Сложността и грацията на композициите превръщат Бианка в любимка на световната спортна сцена.
Освен това Управителният съвет на Българската федерация по художествена гимнастика утвърди и новия треньорски екип, който ще води ансамбъл-девойки на европейското и световното първенство в тази възрастова група през 2022 – 2023 г.
С 16 гласа „за“ бяха избрани – Кристина Илиева за старши и Жанина Иванова за помощник-треньор.
Източник: facebook.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html