четвъртък, 28 март 2024 г.

Бойко Борисов: Сценарият от предишните избори се повтаря

Снимка: БНР

Благодаря на всички симпатизанти, които гласуваха при този тотален тормоз който бе наложен върху тях от цялата администрацията на Радев. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след изборите.

Той добави, че най-ниската избирателна активност в история показа тоталното несправяне за провеждане на изборите в този кабинет.

„Нямаше място, където да няма проблеми с машините. В световната история на гласуване ще влезе как възрастна жена я гони полиция, а тя яде бюлетини. До там ли стигнахме“, изуми се бившият премиер.

„Този път се повтори сценарият от предните избори. Всички агенции даваха 8 процента преднина на ГЕРБ. Така тръгнаха изборите. В последния момент започва да се стопява преднината. Предния път за ИТН, сега за ПП“, добави той.

„Засега сме първа политическа сила и няма никакво значение. Възторгът, в който изпадат колеги от класирането си, е безсмислен. Това, че влезе „Възраждане“, говори много“, уточни Борисов.

„Истински съжалявам Христо Иванов и Атанас Атанасов. Те не го заслужават. Тамън се засилят нещо да стане от тях и дойде някой и ги предвари. По данни гледам, че са и под ДПС“, добави той.

„Имаш претенциите, че си най-знаещият и можещият, а неблагодарният български народ те отрежда на последно място. Това че не са си подкрепили кандидата за президент, сочи, че имат тежка зависимост и лъжлива политика относно център дясно“, каза Борисов.

„Само за 3 месеца ИТН слезе много надолу, което показа колко са чувствителни българите към безотговорността. Дали сме първи или втори, най-вероятно като дойдат резултатите от чужбина, пак ще се повтори ситуацията от предния път. Плюс или минус един депутат не носят стабилност“, категоричен бе той.

„Радваме се, че ни оставиха живи – такава репресия. От утре трябва да се сформира парламент и стабилно мнозинство. Много са ми интересни като почнат да ми говорят за политика. Те и досега имаха политики. Защо не направиха правителство?! Какво ще се промени според вас сега? Дори ще е точно обратното. Тези, които въведоха хаоса, сега трябва да правят политики. Как ще решат здравната криза и сметките за тока, никой не знае“, добави той.

„Ако сме първа политическа сила, сме длъжни да опитаме заради нашите избиратели. Ще ги поканим всичките и който откаже, след това и ние ще му откажем. Демократичната логика – първият, който и да е той, към тоя момент сме ние, трябва да покани втория, третия и т.н. Това класиране го е направил народът. Когато откажеш такъв разговор, значи имаш друго намерени“, уточни Борисов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html