петък, 19 април 2024 г.

Германия вкара 9 гола на Лихтенщайн за рекорд

Снимка: Sports.ru
Германия разби Лихтенщайн с 9:0 в предпоследния си мач от квалификациите за Мондиала в Катар 2022. Победата е шеста поред за Ханзи Флик, с което той постави рекорд. Досега няма друг треньор на Бундестима в историята, който да е стартирал толкова успешно.
Германия завърши мача с 82% владеене на топката и 42 удара, от които 23 точни. Маншафта имаше и 13 корнера и едва 4 нарушения. Лихтенщайн отправи 4 удара и извърши само едно нарушение. То обаче постави началото на разгрома, защото Хофер беше изгонен още в 9-ата минута. Той удари с крак във врата Леон Горецка. Малко по-късно Илкай Гюндоган вкара от отсъдената дузпа за 1:0. В 20-ата минута Кауфман си отбеляза автогол за 2:0. Лирой Сане и Марко Ройс в следващите три минути покачиха на 4:0. След почивката Сане вкара още веднъж, а на два пъти се разписа и Томас Мюлер. Ридле Баку реализира най-красивия гол на вечерта, а за финал автогол си отбеляза и Гьопел. Ройс се прибра в съблекалнята с две асистенции, а Горецка и Флориан Нойхаус – с по една.
Близо до световното догодина е и Испания. С гол от дузпа на Пабло Сарабия в средата на първото полувреме „фуриите“ биха с 1:0 при визитата на Гърция и оглавиха класирането в Група В. Четата на Луис Енрике е начело с 16 точки, една повече от Швеция, която загуби в Грузия с 0:2. Гърция е на трета позиция с 9 точки.
Много интересна е ситуацията в група Н. Русия и Хърватия влизат в битка за директен билет за световното в последния квалификационен мач. Снощи Сборная победи Кипър у дома с 6:0, а Хърватия разгроми Малта – 7:1. Отборът на Валери Карпин води в потока с 2 точки пред „шахматистите“.
ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ
Група А
Азербайджан – Люксембург 1:3
Ейре – Португалия 0:0
Група В
Грузия – Швеция 2:0
Гърция – Испания 0:1
Група Н
Русия – Кипър 6:0
Малта – Хърватия 1:7
Словакия – Словения 2:2
Група J
Армения – Северна Македония 0:5
Германия – Лихтенщайн 9:0
Румъния – Исландия 0:0

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html