20.3 C
София
събота, 1 октомври 2022 г.

В Русия предлагат въвеждане на държавен изпит за жените преди сключване на брак

Снимка: БНР

В Русия предложиха да се въведе държавен изпит за жените преди встъпването в брак. Идеята беше представена в петиция от психолога Филип Литвиненко, пише ИА DEITA.

Инициативата не е сексистка „шега“, а по-скоро тъкмо обратното, тъй като тя ще помогне на жените да „третират мъжете“ правилно и да запазят брака. Само по себе си това умение ще има благоприятен ефект върху семейния съюз.

Психологът цитира текущата статистика: през първите две-три години в Русия седем от десет брака се разпадат, и то по няколко причини. „Първо, жената греши при избора на мъж. Втората причина е, когато една жена не знае как да развие връзка с мъж и как да я управлява“, обяснява Литвиненко в петицията си.

Неспособността на жените да „третират мъжете“ води до развитие на връзки, които попадат в задънена улица, посочва експертът. „В такава връзка жената винаги ще бъде нещастна. Малките битови скандали много скоро ще превърнат отношенията в ад“, обяснява той.

Според психолога има изход от ситуацията – да се въведе на държавно ниво забрана за брак за жени, които не издържат държавния изпит за управление на мъжа „в рамките на който ще могат да потвърдят, че знаят достатъчно за мъжете“.

Петицията обаче към днешна дата е събрала много малко подписи, за да влезе в полезрението на Думата, пояснява агенцията.

Източник: Фокус

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html