четвъртък, 25 април 2024 г.

Скандалът с машините се разраства, „Сиела“ иска да спре проверката

Жандармерия охранява камиона с нелегалните машини до склада

Скандалът с неизвестно откъде докараните у нас 228 несертифицирани машини за гласуване, които Бойко Борисов и хората на ГЕРБ разкриха днес, се разраства. На пресконференция пред склад на фирма „Карго Партнер“ край летище София Борисов обяви, че в него се съхраняват 228 допълнителни машини за гласуване, които са над поръчката дадена от ЦИК. Те са несертифицирани, но се съхраняват в същия склад като сертифицираните. ЦИК не знае какво да ги прави, обяви лидерът на ГЕРБ. 

Според сайта Breaking.bg ЦИК е изпратила писмо, подписано от председателката Камелия Нейкова и секретаря на комисията Севинч Солакова до шефа на ДАНС Пламен Тончев с дата 3 ноември 2021 г. Тогава централната избирателна комисия научава от доставчика „Сиела Норма“, че в страната се внасят допълнително и незнайно откъде и защо 228 машини за гласуване. Нейкова и Солакова алармират ДАНС за това.

До днес, вече четвърти ден, родното ФБР не прави нищо. Не си мърда пръста. Едва след като ГЕРБ дават пресконференцията от ДАНС обявили, че искат разрешение от ЦИК да влязат в складовете и да проверят и „черните“ и „белите“, тоест сертифицираните, машини.

На всичкото отгоре от „Сиела Норма“ са внесли преди часове жалби в Софийския административен съд срещу решението на ЦИК да поиска от ДАНС проверка на доставените допълнително 228 машини, които не са сертифицирани и не ясно защо се внасят у нас под полицейска охрана. Да припомним, че комисията е поръчала допълнително 1637 машини за гласуване за вота две в едно на 14 ноември. Те вече са доставени и няма нужда от допълнителни.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html