вторник, 23 април 2024 г.

„Левски“ удари 1:0 десет от „Славия“

Снимки: Dsport

“Левски“ спечели най-старото столично дерби срещу „Славия“ с 1:0. Единственото попадение в мача отбеляза Билал Бари в 82-рата минута. За нападателя това е шести гол в последните пет двубоя на „сините“.

Мачът в „Овча купел” започна много добре за гостите, като преди да е изминала и минута игра Драган Михайлович получи на десния фланг и намери Здравко Димитров в наказателното поле, а той реши да стреля от въздуха, но не успя да уцели вратата. Постепенно домакините успяха да покажат по-добра игра, но стигаха най-много до корнери пред Михайлов. Първият точен удар в мача дойде в 30-ата минута, когато Андриан Краев пробва късмета си от дистанция. Пет минути преди почивката Здравко Димитров направи отличен пробив по лявото крило, преодолявайки трима играчи на домакините, но изстрелът му бе блокиран от Георги Вълчев.

Час игра след началото домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Ерол Дост си изкара втори жълт. Малко преди това ВАР се намеси решаващо. Венцислав Керчев повали Бари в наказателното поле. Първоначално Ивайло Стоянов посочи бялата точка, но впоследствие ВАР установи, че нарушението е извън наказателното поле. Керчев беше последен в защитата и бе пощаден от Стоянов, защото получи само жълт картон.

„Трудна победа, „Славия“ тази година е в сериозен подем и спечели доста мачове, но мисля, че бяхме по-добри и заслужено спечелихме. Имаме си нашите проблеми, които трябява да изчистваме, но все пак трябва да сме доволни. Трябва да сме по-смели в контрола на топката и в завършващата фаза. Техният вратар спаси доста, ако трябва да сме честни. „Левски“ има върху какво да работи, за да прилича на „Левски“. Нормално е отборът с повече играчи на терена да играе по-уверено, победата ни е заслужена“, коментира след срещата треньорът на „сините“ Станимир Стоилов.

След успеха „Левски“ е 7-и със 17 точки във временното класиране, докато „Славия“ е на третото място с 23.

“Заслужена победа на „Левски“. Наложиха начина, по които искаха да играят. След червения картон беше ясно, че трябва да пазим резултата и евентуално да търсим контраатака. „Левски“ не ни позволи да го направим, а след това и вкараха, за да спечелят мача. Бавна игра на защитниците, имахме и голям респект спрямо „Левски“, което не знам на какво се дължи. Днес беше лош ден за нас. Самочувствието се гради от победите, а ние все още има какво да подобряваме. „Левски“ напълно заслужаваше трите точки. Ние не показахме това, което можем. Не ни се получи, но мислим напред”, каза селекционерът на „белите“ Златомир Загорчич.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html