вторник, 23 април 2024 г.

Левандовски е под пара, класира „Байерн“ за 1/8-финалите в ШЛ

Снимки: Интернет
„Байерн“ (Мюнхен) се класира на 1/8-финалите в Шампионска лига, след като победи с 5:2 „Бенфика“ в мач от група Е.  Роберт Левандовски отново беше във вихъра си и заби хеттрик. Звездата на баварците отбеляза подобаващо 100-ия си мач в турнира на богатите и вече има 81 попадения в надпреварата. Полякът стигна до кота „80“ по-бързо дори от Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Меси имаше нужда от 102 мача, за да вкара 80 гола, а Роналдо от 116. 
От началото на сезона Лева вече се е разписвал 22 пъти в едва 16 изиграни срещи. 8 от головете му са в Шампионската лига, 12 в Бундеслигата и 2 за Суперкупата на Германия.
 Нападателят обаче за първи път в кариерата си пропусна дузпа в ШЛ. Той беше точен при предишните си 14 изпълнения от бялата точка, но срещу „Бенфика“ не успя да преодолее Одисеас Влаходимос.
Юлиан Нагелсман се завърна на пейката на „Байерн“ след прекарания коронавирус. След мача треньорът коментира дали те са големият фаворит в турнира и не пропусна да поздрави Роберт Левандовски за поредното му постижение. „Насладих се на мача. Играхме много силно. Контролирахме изцяло случващото се на терена. Още веднъж се убедих колко по-приятно е, когато има публика на стадиона”, каза Нагелсман. „Дали сме фаворит в Шампионската лига? Другите отбори със сигурност ни следят внимателно. Статутът на фаворит трябва да се затвърждава постоянно. Няколко тима могат да спечелят турнира и ние сме сред тях”, подчерта младият специалист. „Статистиката на Левандовски говори сама по себе си. Той вече записа 100 мача в Шампионската лига, сега трябва да преследва 100 гола и мисля, че ще го постигне. За мен Роберт без никакво съмнение е най-добрият нападател в света, а неговото желание е още дълго да остане номер 1“, добави Нагелсман.
След успеха „Байерн“ има 12 точки и е лидер в групата, следван от „Барселона“ с 6. Каталунците победиха с 1:0 „Динамо“ (Киев) с гол на Ансу Фати в 70-ата минута в мач, който бе дебют на временния наставник на каталунците Серхи Бархуан в най-престижния турнир. Бенфика остава трети с 4 точки, а Динамо е последен само с 1.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html