четвъртък, 25 април 2024 г.

Две попадения делят Роналдо от гол №800

Снимки: Туитър
Кристиано Роналдо отново влезе в ролята на спасител на „Манчестър Юнайтед“. Португалецът се разписа в добавеното време при гостуването на „Аталанта“ в двубоя от четвъртия кръг на груповата фаза и донесе точка на „червените дяволи“. Двубоят в Бергамо бе не по-малко интересен от сблъсъка между двата тима преди две седмици. Срещата завърши 2:2, а така „Юнайтед“ остава на върха в класирането със 7 точки, колкото има и вторият „Виляреал“, който се справи с „Йънг Бойс“. „Аталанта“ е на третата позиция с 5 точки.
Иличич откри резултата още в 12-ата минута, но в края на първата част Роналдо изравни. Така той стана първият футболист на „Манчестър Юнайтед“ от Рууд ван Нистелрой през април 2003 г., който се разписва в четири поредни мача в Шампионската лига.
Сапада отново даде аванс на домакините в 56-ата минута, а в добавеното време CR7 изравни, разписвайки се в последните минути в трети мач от началото на груповата фаза. Той вече има 20 гола в 56 срещи за „Юнайтед“ в ШЛ. Освен това е само на 2 попадения от гол №800 в професионалната си кариера.
ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ
Група Е
„Динамо“ (Киев) – „Барселона“ 0:1
„Байерн“ – „Бенфика“ 5:2
Група F
„Аталанта“ – „Манчестър Юнайтед“ 2:2
„Виляреал“ – „Йънг Бойс“ 2:0
Група G
„Волфсбург“ – „РБ Залцбург“ 2:1
„Севиля“ – „Лил“ 1:2
Група Н
„Ювентус“ – „Зенит“ 4:2
„Малмьо“ – „Челси“ 0:1
Източник: Btv.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html