петък, 29 март 2024 г.

Най-обитаваните от духове места в света – част 2

снимки: Интернет

Ако посещението на обитавани от духове места е за вас, пригответе се да удължите (и укрепите!) своя списък с места с паранормални явления. В навечерието на Хелоуин сме ви приготвили списък с най-обитаваните от духове места за да ви заредим с правилното настроение и да ви поуплашим.

Въпреки че в Съединените щати има много обитавани от духове дестинации, те съставляват само малка част от призрачните точки по света. От Аокигахара, известна още като гората на самоубийците, в Япония до Острова на куклите в Мексико, няма недостиг на призрачни сцени и наблюдения на тази планета и извън нея

8. Забраненият град, Пекин, Китай

Този императорски дворец е супер популярна туристическа дестинация, за която вероятно не сте имали представа, че е и гореща точка за паранормални дейности. Когато функционираше като дворец, дестинацията видя своя справедлив дял от отравяния и екзекуции. Откакто дворецът беше открит за обществеността през 40-те години на миналия век, хората съобщават за всякакви видове призраци – един от които е скитаща и ридаеща жена, облечена в бяло.

9. Остров Алкатраз; Калифорния, САЩ

Остров Алкатраз е дом на един от най-обитаваните от духове затвори в Америка. Разположен в залива на Сан Франциско, Алкатраз е построен през 1859 г., но не става федерален затвор до 1934 г. До 1963 г. Алкатраз е приютявал много от най-известните престъпници в света и е бил място на убийства на затворнически персонал, самоубийства на затворници и бягство от смъртта — което донякъде обяснява защо толкова много хора получават тръпки, когато са вътре. Бившият затвор има всички стандартни признаци на паранормална активност. Съобщава се, че класическите призраци във вериги правят шум през нощта, в допълнение към стандартните ридания и стенания. Може би най-смразяващият разказ е за един затворник в D-блок, който съобщава, че вижда червени очи в килията си. Той крещял цяла нощ, а на сутринта е намерен мъртъв и напълно сам, удушен до смърт.

10. Островът на куклите, Мексико

Това обитавано от духове място не е за хора със слаби сърца. „Isla de las Munecas“ в Мексико, известен още като Островът на куклите, никога не е бил предназначен да бъде туристическа дестинация. Легендата разказва, че момиче е открито мистериозно удавено на острова от неговия пазач Дон Джулиан Сантана Барера. Той намира кукла наблизо и предполага, че е нейна, закачя я на дърво като начин да покаже уважението си. Явно е преследван от духа на момичето след това и започва да закача още кукли в опит да й угоди. Хората казват, че куклите сега са обладани от нейния дух. Някои дори твърдят, че чуват как куклите си шепнат, според уебсайта на острова.

11. Остров Повелия, Венеция, Италия

Някога използван като карантинна станция за чума и място за психиатрична болница, остров Повелия във Венеция е преживял някои тъмни дни. С броя на смъртните случаи и злите дейности на острова, обектът привлича вниманието на ловци на призраци и изследователи на паранормални явления от всички краища. Днес руините на психиатричната болница са останали, а островът е строго забранен за посетители.

12. Хотел Стенли, Колорадо, САЩ

Построен през 1909 г., хотел „Стенли“ вдъхновява романа на Стивън Кинг „Сиянието“ – което обобщава историята му. Проектиран и управляван от гениалния изобретател Фрилан Оскар Стенли и съпругата му Флора, хотелът е бил едновременно символ на научния напредък (с електричество и телефони) и природно убежище за богатите градски жители от Изтока. До 70-те години на миналия век хотел Стенли е с избледнял блясък и се смята за обитаван от духове. Както се оказва, Фрийлан и Флора остават активни в управлението на хотела – години след смъртта им. Фрийлан е сниман да наблюдава стаите, а любимото на Флора пиано може да се чуе да свири късно през нощта. Днес хотелът е реставриран и е напълно функционален – резервирайте престой, ако се осмелите.

13. Замъкът Ларнак, Нова Зеландия

Виждан в епизод на Ghost Hunters International през 2008 г., замъкът Ларнак в Нова Зеландия е построен за Уилям Ларнак и неговото семейство. Говори се, че балната зала в резиденцията е обитавана от любимата му дъщеря Кейт. Той е построил стаята за нея като подарък за 21-вия рожден ден, но се случва голяма трагедия, когато тя умира няколко години по-късно от коремен тиф.

14. Имението Питок, Орегон, САЩ

Редакторът на вестник Хенри Питок и съпругата му Джорджиана са построили това имение във френски ренесансов стил през 1914 г. в Портланд, Орегон. Те умират няколко години по-късно, а някои казват, че духовете им все още са там. След смъртта им имението остава в семейството, докато не е решено, че ще бъде продадено през 1958 г. Когато през 1962 г. го връхлита буря, щетите, които нанася са огромни. Местната власт искаха да го разрушат, но общността се намеси, за да плати за ремонта му и да го превърне в исторически обект, който можете да посетите днес.

Източник: housebeautiful 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html