четвъртък, 28 март 2024 г.

Най-добрите есенни дестинации в Европа

Есен, снимки: Canva

Да, отново е онова време на годината, когато нощите стават все по -дълги, температурата пада и миризмата на тиква се усеща във въздуха. Въпреки че завръщането към по-студеното време може да ни накара да се чувстваме малко депресирани, има толкова много страхотни неща, на които да се насладим през есента.

Така че защо да не опаковате любимия си пуловер и да предприемете романтично европейско пътуване, за да видите едни от най -добрите есенни цветни листа, които този сезон може да предложи?

7. Езеро Блед, Словения

Предлагайки някои от най-забележителните гледки в Словения, езерото Блед е домът на единствения естествен остров в страната. Разходката около езерото ще ви отнеме приблизително 1,5 часа, достатъчно време, за да съберете красивите оранжеви и златни листа, които са навсякъде. Водата е твърде студена, за да се плува през есенните месеци, но все още можете да наемете гребна лодка и да обиколите острова, за да се насладите на спокойствие и красиви пейзажи.

6. Лейк Дистрикт, Англия

Посещавайки този район с езера, можете да видите защо е вдъхновил толкова много романтични поети. От Самюъл Тейлър Колридж до Уордсуърт, езерата предлагат спиращи дъха гледки от векове.

Отправете се към мястото рано сутрин за спокойно, ясно време и се насладете на огледалното езеро, отразяващо есенната окраска.

5. Пертшир, Шотландия

Никъде есента не е толкова богата, колкото в Шотландия, а окръг Пертшир има невероятна гледка. С един крак в планините и един в низините, Пертшир е дом на живия плет Meikleour Beech, смятан за най -високият в света.

The Hermitage, зашеметяващ горски участък, собственост на Националния тръст, се оцветява в наситено злато и тъмно червено през есента и е дом на романтични руини и водопад.

4. Замъкът , Neuschwanstei,  Бавария, Германия

Потърсете „приказни замъци от реалния живот“ и вероятно ще намерите Neuschwanstein. Направо от филм на Дисни, падащите дървета около замъка само добавят още реализъм към атмосферата на мястото. Разположен в Баварските Алпи, замъкът е построен за крал Лудвиг II в края на 19 век и може да бъде посетен само с обиколка с екскурзовод.

Замъкът е на пет часа път с кола от известната Черна гора, която е пълна с дъбове, брястове и букови дървета, в рязък контраст с вечнозелените борове.

3. Трансилвания, Румъния

Трансилвания все още може да се свързва с вампири и готическа архитектура, но е и едно от най -добрите места в Европа, където да видите зашеметяващи есенни цветове. Гората Mociar е най-старата горичка в Румъния и обхваща 570 хектара.

На 90 км пътят Трансфагарасан свързва Трансилвания с Влашко и достига надморска височина от 2042 метра, което го прави вторият по височина път в Румъния.

Друг начин да се насладите на есенните пейзажи е през многобройните високопланински пътища в Румъния.

2. Долината на Лоара, Франция 

Известна със световноизвестното си вино, долината на Лоара блести през есента. Когато не пробвате виното, можете да наблюдавате как лозята стават наситено червени и лилави в някои от местните замъци.

Château de Chaumont-sur-Loire е особено предпочитано място през есента, тъй като украсява територията си с тикви и тиквички, добавяйки есенен усет към вече прекрасната обстановка. 

1. Лапландия, Финландия 

Място, по-традиционно свързано със зимата, отколкото с есента, Лапландия наистина оживява през есента. Не само, че Северното сияние всъщност е най -силно в това време на годината, но Рованиеми – столицата на Лапландия – също е пълна с красиви дървета.

Лапландия се превръща от бяло в оранжево през есента. Въпреки че може да не вали сняг, температурата все още пада до мразовити -2 градуса по Целзий, така че не забравяйте да се облечете топло.

Източник: euronews

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html