четвъртък, 25 април 2024 г.

Всички ученици в София остават вкъщи, родители скочиха на управляващите

Снимка: БГНЕС

anteni.bg

Учениците от 1 до 12 клас в София преминават към онлайн обучение от 21 октомври, четвъртък, съгласно издадена малко преди 17 ч. заповед на министъра на образованието проф. Николай Денков. Предложението на МОН и на столичния оперативен щаб най-малките от 1 до 4 клас да продължат присъствено обучение поне до края на тази седмица, за да могат родителите да реорганизират процеса, не е било прието.

Към изцяло електронно обучение преминават също общини в областите Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана и Перник.

В 6 общини в Софийска област – Ботевград, Своге, Сливница, Костинброд, Етрополе и Горна Малина – учениците също преминават към онлайн уроци от 21 октомври.

Междувременно, родители скочиха на управляващите заради липсата на каквато и да е информация. През целия ден нямаше никаква яснота дали ученицие от 1 до 4 клас ще учат утре, или не. Точна и ясна информация нямаха и учителите. Родители алармираха пред anteni.bg, че в следобедните часове, когато са взимали децата от училище, учителите ги уведомили, че на 21 октомври, четвъртък, обучението ще е присъствено. Това обаче се е случило преди да излезе заповедта на министър Денков. „Побъркаха ни! Децата дори не са си взели учебниците и тетрадките, за да могат да учат от вкъщи“, гневят се родители.

Източник: mediapool.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html