петък, 26 април 2024 г.

Международното биенале на стъклото продължава в Квадрат 500

Снимка: International Biennale of Glass

АНТЕНИ

Изложбата може да бъде видяна до 7 ноември 2021 г. в Национална галерия Квадрат 500 в София.

Международното биенале на стъклото е най-мащабното и професионално събитие в България, посветено изцяло на художественото стъкло. Тази есен събитието отбелязва третото си издание.

Ще бъдат представени 158 автори от 41 държави, чиито произведения са висш пример за многообразието от техники на работа с художествено стъкло и широкото поле на естетическо внушение, което материалът предлага.

От първото си издание през 2017 г. до момента форумът е предоставил поле за изява на близо 300 творци от десетки държави по цял свят, сред които откроени майстори на художественото стъкло, пионери и титани в областта (творческият тандем Станислав Либенски и Ярослава Брихтова, Вацлав Циглер, Марвин Липофски, Лино Талиапиетра и др.), както и млади български и чуждестранни автори и студенти.

Тази година, повече от всякога, съвместната и усърдна работа по подготовката на изданието подсили международния дух на приемственост, подкрепа и вяра в общата възвишена цел – прослава на изкуството от стъкло, затвърждавайки установения слоган на биеналето – ЗАЕДНО!

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html