19.6 C
София
събота, 24 септември 2022 г.

Бербатов: Боби, оттегли се

Снимки: Труд

Димитър Бербатов призова Боби Михайлов да си оттегли кандидатурата за президент, ако има морал. „Все още нищо не знаем за конгреса. Единствено знаем, че има интегрална бюлетина, но само това. Нищо не се знае. Дали ще бъдем допуснати в залата. Правилата все още ги няма. Ще има две охранителни фирми – една вън и една вътре. Защо са две фирми?“, попита Митко на среща с медиите ден преди конгреса на БФС. „Целта е да покажем документите, които излизат. Все притеснителни неща. Най-нормалното нещо би било. Ако един човек има морал трябва да си оттегли кандидатурата за президент. Виждате за какво става въпрос. Доста години назад. Ние следим с интерес и безпокойство какво ще бъде разкрито. Не плюем, а показваме истината. Ние сме длъжни да кажем истината наред с нещата, които искаме да направим“, каза бившият нападател на ЦСКА и „Манчестър Юнайтед“. „Изпълкомът ни е готов, но част от имената ще запазим в тайна. Това беше интересен процес на подбор на хората, които според нас заслужават да бъдат в Изпълкома. Без президенти на клубни отбори. Кой точно ще бъде и кои ще разберете на конгреса. Три имена са ясни – аз, Мартин и Стилян. Другите хора, когато спечелим. Никой не вярваше, че ще стигнем дотук, но това е подценяване“, каза Бербатов.

Той отговора и на въпрос свързан с това, че „Левски“ и „Лудогорец“ не са изразили публични позиции на подкрепа. „Неофициално много неща могат да се говорят. Ние сме представили програмите и пред „Левски“, и пред „Лудогорец“ и пред всички клубове, с които сме се срещали. Бях тотално откровен с всички и показвах повече емоции, но това е, защото искам нещата да се случват както трябва. Клубовете без страх, трябва да гласуват промяна. Дали ще е за нас или някой друг. Ние вървим с високо вдигнати глави, каквото и да се случи. Няма от какво да се срамуваме“, каза още бившият нападател.

Бившият капитан на националния отбор на България Стилиян Петров, който е в екипа на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов, обяви две имена, които, според него са оказвали натиск на клубове да гласуват за настоящия президент на футболния съюз Борислав Михайлов. Става дума за Апостол Апостолов от Симитли и Радой Христов, който Стилиян определи като свой идол от детинство. „Ние имахме удоволствието да представим нашата програма. Клубовете да разберат какво искаме и да проведем честен конгрес. Но за съжаление, какво стигна до моите уши? През последните 2 дни разговарях със 140 клуба да разберем дали са получили делегатските си карти. Ще спомена две имена – едното не го познавам, другото е мой съотборник. Едното е на Апостол Апостолов. Г-н Апостолов, аз като бивш футболист, който съм преминал през всички национални гарнитури, какво знаете по-различно, за да „агитирате“ за г-н Михайлов? Отговорете ми. Както задавате на нас въпроси и ние искаме да имаме отговори. Клубове, кметове, аз съм разговарял с кметове на села и градове. Този натиск, който се оказва… Г-н Михайлов, защото си е заслужил да му казваме г-н Михайлов, този натиск… Всички, които сме извън кликата на футболния съюз, знаем за проблемите. Димитър Бербатов иска да промени този начин на гласуване. Второто име – Радой Христов. Играли сме заедно. Той ми е бил идол. Г-н Христов, “агитира” за г-н Михайлов. Защото ако клубовете не гласуват за Михайлов, той ще бъде уволнен. Не се страхувай! Защото ние както се борим за правдата и прозрачността, направете го и вие. Не бъдете наивни. Много клубове не искат да участват заради случващото се на предишните конгреси. Развитието на ДЮШ, това е най-болно на Митко Бербатов, най-много иска да го промени. Ако тези клубове не гласуват за сегашния президент на футболния съюз, той ще загуби работата си, това не е ли натиск? Клубовете са готови да отстояват тяхното си. Но когато кметът на Симитли звъни да “агитира” в различни области, искам да знам какъв е неговият интерес? Разбирам го да агитира в неговата област. Но клубовете вече не мълчат. Искат да се борят, но борбата е несправедлива. Това е големият проблем, за съжаление”, каза Петров на съвместна пресконференция с Бербатов.

Източник: marica.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html